Als geen ander weet ik hoe belangrijk een goede leefstijl en goede voeding is. En ook hoe wanhopig je wordt als je klachten hebt die geen arts herkent. Na 5 jaar als piloot te hebben gewerkt, werd ik heel erg ziek. Geen arts kon me vertellen wat er precies aan de hand was. Mijn klachten waren heel divers: hoofdpijn, slaapproblemen, buikpijn, spierpijn en nog heel veel meer. Het standaard antwoord dat ik te horen kreeg, was: ‘Het zal wel stress zijn’.

 Ik was gek op mijn werk. Weliswaar was het hard werken, maar ik ervaarde dat niet als stressvol. Daarom was ik ervan overtuigd dat er meer aan de hand moest zijn. En dat bleek ook. Gifstoffen! Na lang zoeken kwam ik erachter dat ik ziek geworden was van de uitlaatgassen die de cockpit binnendringen, ook wel het “aerotoxisch syndroom” genoemd. DNA-onderzoek bevestigde het.

Ik prijs me gelukkig dat ik goede complementair werkende therapeuten vond die mij konden helpen. Stukje bij beetje knapte ik op. Eigenlijk vond ik het reuze interessant om te ontdekken wat er mogelijk was om weer gezond te worden. Mijn interesse voor de complementaire geneeskunde was gewekt.
Vliegen was mijn droom, maar dankzij mijn ziekteproces heb ik mijn passie gevonden: mensen helpen om de oorzaken van hun onbalans te ontdekken en vervolgens te helen vanuit de kern.

Ik help ook jou graag om gezonder te worden.

– Ester Reitsma

Bijscholingen


2013/2014 opleiding Biofotonen 
2014/2015 opleiding PNEI basis
2014/2015 opleiding tot Smart DNA practitioner
2015/2016 opleiding PNEI advanced
2016/2017 opleiding medische basiskennis
2018 orthomoleculair kindercoach
2019 AFMCP – Applying Functional Medicine in Clinical Practice


Overige
 bijscholingen
De verbinding tussen darmen en de hersenen
Nieuwe inzichten voor kanker
Ontwikkelingsstoornissen
Het immuunsysteem
Mitochondriale dysfunctie
Neurologische degeneratie
Hormonale stoornissen
Verdiepingscursus vrouwelijke hormonen